Chark- och delikatesdisken
Vi saluför endast svenskt kött!
Våra charkvaror och delikatessvaror kommer från följande leverantörer:
- Carnex, Malmö http://www.carnex.se
- Lundacharkt
- Olof Vicktors
- Kävlinge
- Pastej http://www.cnchark.se
- Karlfelts gårdar http://www.karlsfelt.se
- Lommarps lantägg AB, Vinslöv
- Gastro Import, Helsingborg http://www.gastro-import.se
- Möllens ost, Malmö http://www.mollansost.com
- ROYAL BISCUIT http://www.royalbis.se
- Per i Viken
- Gastronomileverantörerna
- Södra Skafferiet
- Heberleins
- Caseus&Deli
Våra charkvaror och delikatessvaror kommer från följande leverantörer:
- Carnex, Malmö http://www.carnex.se
- Lundacharkt
- Olof Vicktors
- Kävlinge
- Pastej http://www.cnchark.se
- Karlfelts gårdar http://www.karlsfelt.se
- Lommarps lantägg AB, Vinslöv
- Gastro Import, Helsingborg http://www.gastro-import.se
- Möllens ost, Malmö http://www.mollansost.com
- ROYAL BISCUIT http://www.royalbis.se
- Per i Viken
- Gastronomileverantörerna
- Södra Skafferiet
- Heberleins
- Caseus&Deli
Skivning/Uppläggning
Vi tar också emot beställning av skivning/uppläggning av div delikatesser till t ex bröllop, barndop, högtidsdagar mm.
Kom gärna in och gör din beställning ca 1 vecka före avhämtningsdag.
Salami:
Milano
Italiensk salami som är framställd enligt gamla traditioner. Fin smak mellan kryddor och örter.
Fänkålssalami
Från området runt Firenze i Toscana kommer denna gorvhackade och välmakande salami med fänkålsfrön och peppar. Konsistenen är fast till halvfast och ger stora fina skivor.
Vitlökssalami
Grovhackad salami utan att vitlöken dominerar. Mycket köttig och har en god lite syrlig smak. Fast konsisten. Självklar på buffén samt i sallader och pastarätter.
Tryffelsalami
I den lilla landsbyn Cimaferle i Piemonte produceras denna utsökta och kraftiga salami med äkta tryffel. Den är medium/grovhackad med en fast konstistens. Ger mindre skivor. Förtjänar att avnjutas i gott sällskap eller bara med en bit bröd till.
Pressatella Calabra
Som namnet antyder ä detta en specialitet från Calabrien. Den har en rektangulär form och är smaksatt med parika och chili som ger den en picant stark smak efter gamla traditioner.
Lufttorkad skinka:
Prosciutto MEC
MEC är skinka köpt i annat EU-land men saltad, mognad och lufttorkad i Parma efter samma metod som Parmaskinkan, dock med en kortare mognadstid på max 8 månader. Smaken är mer salt och inte riktigt så elegant som den “äkta varan” men riktit god. Passar perfekt till pizza och andra maträtter. MEC skinkan är en hel skinka utan ben.
Övrigt sortiment består av:
- Oliver
- Olivoljor med olika lagringstid och tillverkning
- Vinäger efter olika smaker och lagringstid.
- Honung från Skånska leverantörer
- Ägg, bruna och stora från Lommarp.
- Räksallad, vår egen.
- Grov/finsalt
- Kexen till ostbrickan
- Marmeladen till ostbrickan.
- Ölkorvar av olika slag och styrkor
- Kryddkorvar (Sremska, Gulayer, bondekorv, festivalkorv) med olika styrkor. Håller hög kötthalt.