Öppettider​

Tisdag - Fredag 9:00 - 18:00

Lördag 10:00 - 13:00

​Chark- och delikatesdisken

Våra charkvaror och delikatessvaror kommer från följande leverantörer:

​Då och då ökar vi vårt sortiment med produkter från tillfälliga närproducenter.

Du hittar bl a följande sortiment i vår Chark- och delikatessdisk:

Tapas fat till 2 personer till 199:-/st

  • Lufttorkad skinka: 2 skivor
  • Milanosalami: 6 skivor
  • Fänkålsalmi: 6 skivor
  • Chilifrukt med fäskt ost: 4st
  • Oliver gröna: 6st
  • Oliver med parmesan: 6st
  • Soltorkade tomater: 4st
  • Mini korvar (ölkorv): 6st
  • Kapris: 8st

Salami

Kulen:
Mini Saucisse
- Neutral
- Parmesan
- Prov. örter

​Stark ( gott till Ölen)
Torkad korv efter gammal fransk metod som är rullad i äkta pamesanost. Perfekt balans mellan kött och ost.

Milano

Italiensk salami som är framställd enligt gamla traditioner. Fin smak mellan kryddor och örter.

Rosepeparsalami

Från tollarp

Fänkålssalami

Från området runt Firenze i Toscana kommer denna gorvhackade och välmakande salami med fänkålsfrön och peppar. Konsistenen är fast till halvfast och ger stora fina skivor.

Vitlökssalami

Grovhackad salami utan att vitlöken dominerar. Mycket köttig och har en god lite syrlig smak. Fast konsisten. Självklar på buffén samt i sallader och pastarätter.

Tryffelsalami

I den lilla landsbyn Cimaferle i Piemonte produceras denna utsökta och kraftiga salami med äkta tryffel. Den är medium/grovhackad med en fast konstistens. Ger mindre skivor. Förtjänar att avnjutas i gott sällskap eller bara med en bit bröd till.

Pressatella Calabra

Som namnet antyder ä detta en specialitet från Calabrien. Den har en rektangulär form och är smaksatt med parika och chili som ger den en picant stark smak efter gamla traditioner.

Lufttorkad skinka

Serrano Oro, 12 mån.

Spansk skinka från högslätterna nordväst om Madrid i Kastillien och Léon. Den är saltad, lufttorkad och mognad i minst 12 månader och därefter urbenad. Skärs i tunna skivor och äts oftast som den är. En hög kvalitet och kraftig smak kännetecknar skinkan som är från en av Spaniens topproducenter.

Prosciutto MEC

MEC är skinka köpt i annat EU-land men saltad, mognad och lufttorkad i Parma efter samma metod som Parmaskinkan, dock med en kortare mognadstid på max 8 månader. Smaken är mer salt och inte riktigt så elegant som den "äkta varan" men riktit god. Passar perfekt till pizza och andra maträtter. MEC skinkan är en hel skinka utan ben.

Övrigt sortiment består av

  • Oliver
  • Soltorkade tomater
  • Inlagda kronärtsskockor
  • olivoljor med olika lagringstid och tillverkning
  • vinäger efter olika smaker och lagringstid.
  • senap från Tollarp i olika styrkor.
  • honung från Skånska leverantörer
  • Gelé med olika smaker
  • Grov/finsalt
  • Kexen till ostbrickan
  • Marmeladen till ostbrickan.
  • Ölkorvar av olika slag och styrkor
  • Kryddkorvar (Sremska, Gulayer, bondekorv, festivalkorv) med olika styrkor. Håller hög kötthalt.
  • Ägg, bruna och stora från Lommarp.
  • Räksallad, vår egen.

Då och då kommer det in nyheter.

Du är välkommen in till butiken om du har frågor mm.

Skivning/Uppläggning.

Vi tar också emot beställning av skivning/uppläggning av div delikatesser till t ex bröllop, barndop,

högtidsdagar mm.

Kom gärna in och gör din beställning ca 1 vecka före avhämtningsdag.

Då och då ökar vi vårt sortiment med produkter från tillfälliga närproducenter.

Carnex, Malmö http://www.carnex.se

Larsson chark, tollarp http://www.larssonschark.se

Holmgrens i Lund

Alba, Dalby http://www.alba.se

Kävlinge Pastej http://www.cnchark.se

Karlfelts gårdar http://www.karlsfelt.se

Lommarps lantägg AB, Vinslöv

Fontana, Stockholm http://www.fontana.se

Gastro Import, Helsingborg http://www.gastro-import.se

Möllens ost Malmö http://www.mollansost.com

ROYAL BISCUIT http://www.royalbis.se

Loos Senap http://www.loos-senap.s

​Nolgren & Olsson Kött & Delikatess butik

Org.nr: 556328-4545

​​

​Transportvägen 18

24138 Eslöv​​

​​​​Tel: 0413-12660

E-mail: nolgren.olsson@telia.com